Transnistria stiri: 1405
Eurovision stiri: 504

Facebook îşi schimbă politicile pentru ca utilizatorii să vadă şi să controleze datele preluate de la alte site-uri şi aplicaţii

22 aug. 2019,, 05:00   Ştiinţă şi IT
1675 0

Facebook îşi schimbă politicile pentru a permite utilizatorilor să vadă şi să controleze datele pe care alte site-uri şi aplicaţii le împart cu operatorul reţelei de socializare pentru ca publicitatea să fie cât mai bine ţintită.

Compania defineşte datele, de exemplu pentru situaţia în care o companie de îmbrăcăminte împarte informaţii cu Facebook legate de activitatea pe internet a unui utilizator, ca ”activitate în afara Facebook”.

”Începem prin a face cunoscută activitatea în afara Facebook către persoane din Irlanda, Coreea de Sud şi Spania”, au afirmat directori ai Facebook într-o postare pe blog.

Dacă un utilizator va şterge activitatea în afara Facebook, atunci Facebook va şterge informaţiile de identificare a utilizatorului din datele pe care aplicaţiile şi site-urile optează să le trimită.

”Nu vom şti ce site-uri aţi vizitat sau ce aţi făcut acolo şi nu vom utiliza datele pe care le-aţi şters pentru a vă oferi publicitate ţintită pe Facebook, Instagram sau Messenger”, potrivit postării Facebook, care afirmă că această măsură ar putea avea un anumit impact asupra afacerilor sale.


Compania a fost criticată de parlamentari şi autorităţi de reglementare din cauza practicilor legate de confidenţialitatea datelor. Luna trecută, Facebook a acceptat plata unei amenzi record de 5 miliarde de dolari într-un acord cu Comisia Federală pentru Comerţ din SUA. Acordul trebuie să fie aprobat în instanţă.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?