Transnistria stiri: 1380
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Semnale radio misterioase dintr-o altă galaxie. Anunţul astronomilor uimeşte lumea

10 ian. 2019,, 23:00   Ştiinţă şi IT
2982 0

Mai multe unde radio misterioase, care provin de dintr-o galaxie aflată la aproximativ 1,5 miliarde de ani lumină de Terra, au fost recepţionate de un telescop din Canada.

Astronomii au anunţat că deşi originea exactă şi natura semnalelor reprezintă încă o necunoscută, se ştie că acestea vin din aceeaşi sursă, iar faptul că multe sunt "repetitive" reprezintă un fenomen neobişnuit, relatează BBC, preluat de Mediafax.
Potrivit oamenilor de ştiinţă, Observatorul CHIME, din Valea Okanagan, a recepţionat 13 semnale radio scurte, unul dintre acestea fiind ieşit din comun, deoarece se repetă şi vine de la aceeaşi sursă.

Este vorba despre o galaxie aflată la aproximativ 1,5 miliarde de ani lumină.Aceasta este a doua experienţă de acest tip. Până acum a mai fost înregistrat doar un„eveniment” similar, de către un alt telescop.

"Faptul că mai există un altul (semnal, n.red.) arată că ar putea exista mai multe. Şi, cu mai multe 'repetitive' şi mai multe surse la dispoziţie, am putea să înţelegem aceste puzzle-uri cosmice. De unde vin (semnalele, n.red.) şi care este cauza lor”, a declarat astrofizicianul Ingrid Stairs, de la Universitatea British Columbia.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?