Președintele raionului Florești, Ștefan Paniș, riscă să fie demis

0
198

Autoritatea Naţională de Integritate (ANI) a obținut câștig de cauză la Curtea de Apel Chișinău în dosarul administrativ prin care a fost menţinut actul de constatare emis la 8 septembrie 2021 pe numele președintelui Consiliului Raional Florești, Ștefan Paniș, prin care a fost constatată diferenţa substanţială între averea dobândită şi veniturile obţinute de către acesta în perioada exercitării funcției, scrie timpul.md

Astfel, potrivit ANI, în cazul rămânerii definitive a actului de constatare menționat, după ce se va expune și Curtea Supremă de Justiție, Autoritatea „va depune cererea de confiscare a averii nejustificate în conformitate cu prevederile legii”.

Vă amintim că, în 2021, ANI a depistat că, pe parcursul celor trei mandate pe care le are în această funcție Paniș, averea dobândită și veniturile realizate diferă, fiind depistate aproximativ 2 milioane de lei diferența.

Acesta riscă să nu poată deține funcții publice o perioadă de 3 ani, iar ANI a sesizat organele competente pentru a-l verifica pe Paniș sub aspect fiscal și penal.

În cadrul probatoriului acumulat, inspectorul de integritate a depistat că, președintele raionului Florești a cumpărat aproximativ 200 de terenuri agricole, valoarea cărora, conform contractelor de vânzare – cumpărare, oscilează între 1000 de lei și până la peste 200 de mii de lei. În acest mod, a fost generată bănuiala rezonabilă de diferență vădită și substanțială între averea dobândită și veniturile realizate, în mărime totală de aproximativ 2 milioane de lei.

Un an mai târziu, ANI l-a depistat pe Paniș cu o nouă încălcare a legii și anume cea de incompatibilitate de funcție. Acesta a deținut simultan cu funcția de președinte de raion și calitatea de administrator al unei firme.


  • ETICHETE
  • VC
Articolul precedentMagazinul “Emy & Lia”, printre sponsorii concursului foto „Fii Alba ca Zăpada și Ajutorul lui Moș Crăciun în 2022”
Articolul următor„Apis Lux” SRL, printre sponsorii concursului foto „Fii Alba ca Zăpada și Ajutorul lui Moș Crăciun în 2022”
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.