Una caldă, alta rece: președintele SA „MoldovaGaz”, Vadim Ceban, spune că tariful de 13 lei la gaz este imposibil

0
148

După ce mai multe persoane competente în domeniu, inclusiv expertul în energetică Sergiu Tofilat, au declarat că, în câteva luni prețul la gazele naturale va fi mai mic de 13 lei, a venit o replică din partea președintelui SA „MoldovaGaz”, Vadim Ceban.

Acesta afirmă că pentru ca tariful la gazele naturale pentru consumatori să coboare la 13 lei, gazul trebuie să fie procurat la jumătate de preț. Mai exact, o mie de metri cubi ar trebui să coste circa 350 de dolari, comparativ cu 768 de dolari cât s-a plătit în medie în primele opt luni ale anului curent, scrie stiri.md cu trimitere  ipn.md

„Prețul mediu anual de achiziție a gazelor naturale, bazat pe volumele reale și prețul de achiziție în ultimele opt luni ale anului 2023, este de 768 de dolari pentru o mie de metri cubi. Aceasta în timp ce tariful actual este calculat în baza prețului mediu anual în mărime de 750 de dolari pentru o mie de metri cubi de gaze”, a precizat Vadim Ceban.

Potrivit lui, reieșind din structura tarifului actual și indicatorii stabiliți pentru 2023, pentru a ajunge la tariful de 13 lei este necesar ca în trimestrul patru gazele naturale să coste circa 350 de dolari mia de metri cubi.

 


Articolul precedentBătrânii au revenit în vizorul escrocilor: Nu divulgați datele cu caracter personal persoanelor terțe/necunoscute!
Articolul următorGuvernul a decis: Școala Profesională din Drochia va fuziona cu Școala profesională din Râșcani
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.