Social

AAC i-a suspendat Certificatul de Operator Aerian al Air Moldova

Autoritatea Aeronautică Civilă (AAC) anunță joi, 24 august, că a suspendat Certificatul de Operator Aerian (AOC) al Air Moldova, din cauza lipsei a cel puțin o aeronavă ce ar deține un certificat de navigabilitate valabil, transmite Ziarul de Gardă.

„Singura aeronavă care mai este în gestiunea operatorului aerian Air Moldova, se află la mentenanță, iar lucrările care au fost planificate pentru luna aprilie nu au fost finalizate până în prezent”, potrivit Autorității.

Certificatul de navigabilitate al aeronavei a expirat la 21 august, iar în lipsa certificatului de navigabilitate valabil care denotă operabilitatea aeronavei, compania aeriană nu poate deține un Certificat de Operator Aerian, precizează instituția.

„Astfel, la solicitarea operatorului, Autoritatea Aeronautică Civilă, a suspendat AOCul Air Moldova, până pe 31 octombrie 2023.În contextul anulării tuturor zborurilor de către operatorul aerian privat Air Moldova, îndemnăm pasagerii să își revendice drepturile, solicitând operatorului aerian rambursarea costului biletelor.Solicitările și reclamațiile vor fi direcționate în adresa companiei aeriene, iar ulterior, în cazul unui rezultat nesatisfăcător, în adresa Autorității Aeronautice Civile – adresa: mun. Chișinău, bulevardul Dacia, 80/2. Concomitent nu ezitați să apelați telefonul consumatorului (022)823583 pentru o consultație gratuită”, menționează AAC.

Menționăm că la 22 august, compania aeriană Air Moldova anunța că își sistează toate zborurile până la 14 septembrie, curent.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *