Actualitate

Broasca țestoasă furată de la Grădina Zoologică a fost adusă înapoi

Săptămâna trecută, pe 2 august de pe teritoriul Grădinii Zoologice a dispărut o broscuță țestoasă rară. Pierderea a fost observată la sfârșitul zilei de muncă, atunci când se face inventarierea animalelor.

Ulterior, angajații de la Zoo au ridicat înregistrările de pe camerele de supraveghere și au descoperit că de fapt, țestoasa a fost furată. Astfel, din imagini se vede cum un bărbat, care a venit cu familia la zoo, se apropie de zona unde se află țestoasele, se asigură că nu este urmărit și sustrage broscuța. Reptila a fost ascunsă în căruciorul copilului care este dus de soția sa, potrivit Replicamedia.md.

Reprezendanții de la Grădina Zoologică spun că nu au dorit să facă multă zarvă și au așteptat până în zilele de odihnă ca broscuța să fie întoarsă, dar după ce animalul nu a fost întors, angajații spun că au recurs la o altă metodă, până a depune o plângere la poliție. Au transmis imaginile cu familia pe mai multe profiluri de pe facebook.

Incidentul nu a fost raportat la poliție, însă reprezentanții forțelor de ordine au transmis că nu au primit o astfel de plângere.

„De la Grădina Zoologică, la postul de control numărul 1 ni s-a spus că incidentul ar fi putut avea loc deoarece sunt destul de multe broaște țestoase pe teritoriu, nu ar fi o mare pierdere și ne-au rugat să revenim peste o oră pentru detalii”, potrivit Replicamedia.md.

Ulterior, pe site-ul oficial al Grădinii au apărut mai multe detalii despre incidentul care s-a încheiat cu un sfârșit bun. La câteva ore după apariția imaginilor pe facebook, bărbatul care apare în acestea a fost identificat.

În jurul orei 14.15 a venit la grădina Zoologică și a întors broscuța, cerându-și scuze pentru gestul necugetat. Administrația grădinii nu a mai scris plângere la poliție, iar examinarea țestoasei a arătat că nu a avut de suferit.

Directoarea interimară a Grădinii Zoologice, Ana Șvedcenko spune că incidentul va face ca administrația să fie mai atentă la măsurile de securitate.

„Vrem să ne gândim numai despre bine despre oameni. În cele din urmă, aici vin oamenii cu copii pentru a-i învăța să iubească natura, animalele. Am dat o șansă infractorilor să corecteze situația. Imaginile făcute publice au dat reultatul scontat, animalul a fost întors, nu a mai fost nevoie de intervenția poliției. Avem întrebări la modul de activitate al serviciului de pază, vom lucra la asta. Aș vrea să adaug că mesajele despre faptul că această informație este falsă nu sunt adevărate. Nu știm de unde presa a luat asta. Dar, pentru că mass-media face referire la șeful serviciului de pază, domnul Barcari, am inițiat o anchetă internă”, a declarat Anna Șvedcenko.

Administrația Grădinii Zoologice speră că acest incident va servi un exemplu și pentru alți vizitatori care încalcă regulile de vizitare ale acesteia și că oamenii vor fi mai atenți și respectuoși cu animalele.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *