Actualitate

Doi inspectori fiscali, denunţaţi la Linia naţională anticorupţie pentru „mită” de 2000 de lei, au fost reţinuţi de ofiţerii CNA şi procurorii anticorupţie

Potrivit denunţătorului, inspectorii fiscali ar fi pretins şi primit de la el 2 000 de lei, în cadrul unui control, sub pretextul că pot lua o decizie favorabilă, aplicând o amendă mai blândă administratorului întreprinderii pentru încălcările fiscale depistate.

Pe acest caz a fost iniţiată urmărirea penală în temeiul art. 324 Cod penal- corupere pasivă. Operaţiunea de constatare în flagrant a avut loc în după-amiaza zilei de ieri, în oraşul Glodeni. În prezent, bănuiţii se află îzolatorul CNA pentru 72 de ore.

Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, ei riscă închisoare de la 5 la 10 ani cu amendă în mărime de la 6000 la 8000 unităţi convenţionale şi cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii publice sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 7 la 10 ani

Precizăm că, orice persoană se prezumă a fi nevinovată până la pronunţarea unei decizii definitive şi irevocabile de judecată.

Procuratura anticorupţie conduce urmărirea penală.
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *