Social

O polițistă din cadrul INSP, reținută de CNA: Ar fi cerut mită de la un șofer ca să-l scape de punctele de penalizare

Cu puțin timp în urmă, o angajată a Inspectoratului Național de Securitate Publică (INSP) a fost reținută de ofițerii Direcției generale teritoriale Nord a CNA și procurorii anticorupție. Aceasta este bănuită într-un dosar de trafic de influență. Ulterior, polițista a fost denunțată de un șofer, pe care ar fi vrut să-l scape de punctele de penalizare pentru încălcarea regulilor de circulație rutieră, transmite Deschide.md.

Astfel, potrivit denunțului, polițista i-ar fi promis șoferului că poate să intervină pe lângă șefii ei care au acces la sistemul centralizat de evidență a punctelor de penalizare și să-i determine să radieze informația din program. Pentru fiecare punct din cele 13 acumulate de denunțător, angajata INSP ar fi cerut câte 10 euro – în total 130 de euro. Ulterior, aceasta l-ar fi rugat pe denunțător să transfere banii, în două tranșe, pe două carduri bancare.

Pe acest caz, procurorii oficiului Nord al Procuraturii Anticorupție și ofițerii DGT Nord a CNA au inițiat o anchetă în temeiul art. 326 al codului penal – traficul de influență. Astfel, banii au fost depuși pe cardurile menționate sub controlul CNA, iar în această dimineață au fost efectuate percheziții la biroul de serviciu al polițistei din cadrul Inspectoratului de Poliție Căuşeni, la domiciliul și în automobil acesteia. Ulterior, în urma perchezițiilor, au fost ridicate mai multe informații din sistemul centralizat al Serviciului Tehnologii Informaționale al MAI. Cazul se cercetează sub toate aspectele pentru stabilirea întregului cerc de suspecți, potrivit sursei citate.

Oficiul Nord al Procuraturii Anticorupție conduce urmărirea penală.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *