/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

A încercat să intre în Moldova înarmat. Poliția de frontieră a găsit un pistol în bagajul unui ucrainean

14 septembrie 2017, ora 13:38

Cazul a fost înregistrat ieri, 13 septembrie, aproximativ la ora 17:30 pe direcția intrare în țară, în cadrul verificărilor de rigoare a autocarului cu pasageri de pe ruta Odesa-Ștefan Vodă. Urmare a controlului de bagaje, unui cetățean al Ucrainei a fost depistat un pistol pneumatic de model UMAREX HPP, de calibru 4.5 mm încărcat cu 10 bile de armă, care nu a fost declarat organului vamal. Mai mult, tânărul de 29 de ani, nu avea nici un act care să confirme proveniența și deţinerea acestui pistol, declarând că îl posedă cu scop de autoapărare.

Arma pneumatică a fost ridicată și urmează să fie supusă expertizelor de specialitate, cu investigarea cazului pentru a stabili toate circumstanțele, persoanei i-a fost autorizată trecerea frontierei de stat.

Menționăm pe parcursul anului 2017, Poliția de Frontieră a înregistrat 15 cazuri de trafic ilicit de armament și muniții. De precizat că, incidentele semnalate sunt rezultatul neglijenței sau neatenției persoanelor, ce intenționează să traverseze frontiera de stat, prezentându-se la controlul de frontieră cu muniții nedeclarate în bagaje.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram