/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

/FOTO. VIDEO/ Două femei au fost salvate după ce timp de cinci luni au plutit în apele oceanului Pacific

missing
27 octombrie 2017, ora 11:16

Appel și Fuiaba sunt originare din Honolulu și împreună cu cei doi câini ai lor au plecat din Hawaii spre Tahiti în primăvara acestui an. Pe 30 mai din cauza vremii rele li s-a defectat motorul, dar femeile și-au continuat drumul bazându-se pe pânze.

La două luni de la începerea călătoriei, femeile au început să dea semnale de primejdie, dar nici un vas nu era suficient de aproape pentru a le auzi.

Iahtul a fost observat de o navă de pescuit din Taiwan, care a anunțat paza de coastă din Guam, iar ea a contactat centrele de salvare din Japonia, Taiwan și Honolulu.

Nava USS Ashland se afla în apropiere de zona unde iahtul plutea și a intervenit. Femeile salvate au povestit că au supraviețuit deoarece au luat cu ele desalinatori de apă și o rezerva de alimente pentru un an, inclusiv fulgi de ovăz, paste făinoase și orez.

Femeilor li s-a acordat ajutor medical, ele vor rămâne pe nava USS Ashland până la ancorarea în cel mai apropiat port.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram