/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: 20.000 de parașutiști la Ceasov Iar și fără Patriot de la UE. A căzut turnul televiziunii

/VIDEO/ Palatul de Cultură al Sindicatelor din sectorul Râșcani va fi demolat și ridicat un magazin Kaufland

missing
07 decembrie 2017, ora 11:55

Clădirea a fost cumpărată la pachet cu fosta cafenea „Guguță”, deținută de compania Finpar Invest SRL – piesă de rezistență în imperiul imobiliar al oligarhului Vlad Plahotiuc, liderul Partidului Democrat (PD), scrie Rise Moldova.

Vânzarea Palatului de Cultură al Sindicatelor a mai fost precedată de gajări consistente, vecini demolați și tranzacții cu companii afiliate businessmanului Ilan Shor, condamnat în primă instanță în dosarul „furtul miliardului”.

Palatul de Cultură al Sindicatelor și-a schimbat proprietarul în iulie 2017, după ce Regata Imobiliare SRL l-a cumpărat de la Capital Investments SRL. Asociat unic al Regata Imobiliare figurează Ceslav Ciuhrii, businessman din Republica Moldova cu afaceri și în România, preponderent în domeniul farmaceutic. Este fost proprietar al restaurantelor Cactus și Mi Piace din Chișinău.

Ciuhrii a preluat Regata Imobiliare la mijlocul lui 2016, pe când firma purta denumirea Ani-Roada Gliei, contra sumei de aproape 2 milioane de euro. Vânzătorul, Merav Finance BV, e o companie olandeză parte a holdingului imobiliar Adama Holding Public LTD, care activează în România și în țările Europei de Est și Centrale. Anterior, Merav Finance B.V. a mai figurat asociat în companii din Republica Moldova, de regulă fiind vorba de firme care aveau în proprietate terenuri pentru construcții.

La momentul preluării, Regata Imobiliare deja era proprietara unui teren de pe bd. Mircea cel Bătrân din sect. Ciocana pe care este planificată construcția unui magazin Kaufland. Tot în eventualitatea dezvoltării rețelei Kaufland a fost cumpărat și Palatul de Cultură al Sindicatelor, amplasat într-o zonă strategică din sect. Râșcani al capitalei. „Terenul din str. Kiev (palatul – n.r.) s-a vândut numai împreună cu [fosta cafenea] „Guguță”. Avem investitori pentru acel teren și am fost nevoiți să-l luăm și pe acesta”, ne-a declarat Ceslav Ciuhrii la scurt timp de la preluarea celor două imobile.

Citiți continuarea pe Rise Moldova.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram