/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 783: Explozii, pericol atomic și noi reguli de mobilizare pentru armata ucraineană

A fost confirmat al doilea caz de rujeolă în Republica Moldova. Copilul nu a fost vaccinat

missing
16 februarie 2018, ora 11:19

Copilul nu se află la evidență medicală în or.Râșcani, unde este domiciliată și nu frecventează nici o instituție de educație. Fetița nu a fost vaccinată contra rujeolei și altor boli infecțioase. Acesta s-a îmbolnăvit la data de 31.01.2018 și în ziua de 05.02.2018, mama cu copilul s-a adresat la medicul infecţionist din cadrul IMSP Centrul Consultativ al Spitalului Clinic Municipal Bălţi, unde a fost internat în secția de boli contagioase și tratat. După tratamentul aplicat copilul a fost externat în stare satisfăcătoare.

Menționăm că la sfârșitul lunii ianuarie a fost confirmat primul caz de rujeolă la o fetiță de șapte luni din Glodeni.

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale atenționează repetat populația că în țările vecine Ucraina și România, precum și alte țări din Europa, se atestă o situație epidemiologică nefavorabilă privind rujeola. Părinții sunt îndrumați să-și vaccineze copii, deoarece vaccinarea este unicul mijloc de protecție sigură contra rujeolei, precum și altor boli infecțioase.

Ultimele două cazuri de rujeolă, în țara noastră, au fost înregistrate în 2014, fiind „importate” din Federația Rusă. Situația este mai complicată acum în țările vecine. România se confruntă cu o epidemie de rujeolă, de la sfârșitul anului trecut înregistrându-se peste 10 mii de cazuri. Gravă este situația și în Ucraina – acolo medicii au confirmat deja peste 1200 de cazuri, cele mai multe fiind înregistrate le copii.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram