/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: Odesa și Kiev – supuse atacurilor cu drone. Cel puțin șapte persoane au fost rănite

Doi ofițeri de investigație de la Bălți reținuți de procurorii anticorupție și SIS pentru corupție pasivă

missing
28 aprilie 2018, ora 12:41

Temei pentru pornirea urmăririi penale au servit materialele preliminare parvenite de la SIS referitor la eventualele activități ilegale ale colaboratorilor, care în mod abuziv extorcă de la persoane constrânse sume bănești, precum și denunţul unui cetățean depus la Procuratura Anticorupție.

La moment, cei doi ofițeri de investigație sunt reținuți pe un termen de 72 ore, fiind plasați în izolatorul pentru detenție preventivă.

Totodată, în cadrul perchezițiilor efectuate atât în birourile de serviciu, cât și mijloacele de transport ale ofițerilor de investigație vizați, au fost depistate și ridicate pachete din polietilenă cu masă vegetală uscată, mărunțită de culoare verde, fără înscripții de identificare, asupra cărora există o bănuială rezonabilă că este substanță narcotică, urmând a fi supusă expertizei chimice.

Pentru infracțiunea comisă, persoanele reținute riscă o pedeapsă cu închisoarea de la 5 la 10 ani cu amendă în mărime de la 300.000 la 400.000 de lei și cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcții publice sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 7 la 10 ani.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram