/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Peninsula Crimeea a rămas fără lumină și legătură telefonică mobilă

13 iunie 2018, ora 16:10

În Sevastopol nu funcționează băncile, terminalele bancare, nu este lumină nici în centrele comerciale și casele particulare. La stațiile PECO au fost pornite generatoarele. În Simferopol din cauza semafoarelor oprite s-au format ambuteiaje.

Potrivit informației preliminare, cauza blocajului a fost un accident la stația „Taman”. O altă sursă însă a declarat că a avut loc o întrerupere de urgență pe podul energetic care leagă Kuban de Crimeea.

Alimentarea cu energie a Crimeei va fi restabilită în decurs de trei ore. Șeful republicii Serghei Aksenov a scris despre acest lucru pe pagina sa de Facebook. „Căderea electricității s-a produs din cauza oscilațiilor la stația „Taman”. Întreaga Crimeea a rămas fără lumină”, a scris acesta cerând localnicilor să păstreze calmul.

Ultima dată când electricitatea a fost întreruptă în Crimeea a fost în iulie 2017. Atunci, alimentarea cu energie a revenit la normal peste o oră. Motivul întreruperii s-a datorat unui accident din cauza căldurii extreme la stația „Taman” de pe teritoriul regiunii Krasnodar.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram