/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

CM 2018: Campioana mondială Germania, învinsă de Coreea de Sud şi eliminată din competiţie

27 iunie 2018, ora 19:26

Potrivit Agerpres, acest eşec nu a făcut decât să confirme momentul de declin al naţionalei germane, care s-a prezentat sub aşteptări la toate cele trei meciuri din Rusia.

Nationalmannschaft a fost lentă, previzibilă, obosită, lipsită de idei, având în toate partidele o posesie sterilă. Echipa antrenată de Joachim Loew, care a părut şi el prins în acest blocaj, a dezamăgit profund în faţa celei mai slabe echipe din grupă şi a pierdut lamentabil.

Germania a pus capăt unei performanţe care data de 80 de ani. Din 1938, Germania trecuse de fiecare dată de grupe la Cupa Mondială, excepţie făcând ediţia din 1950, când nu a participat, fiind interzisă după al Doilea Război Mondial. Nici chiar cvintupla campioană mondială Brazilia nu se poate lăuda cu asemenea performanţă, sud-americanii nereuşind să treacă de faza grupelor în 1966.

Germania a încheiat grupa pe ultimul loc, cu o singură victorie, 2-1 cu Suedia, obţinută în prelungiri, şi două eşecuri 0-1 cu Mexic şi 0-2 cu Coreea de Sud.

Prima repriză a partidei de la Kazan a fost una cu puţine ocazii de gol, dintre acestea cele mai mari fiind ale asiaticilor. Sud-coreenii au fost aproape de deschiderea scorul în min. 19, din lovitură liberă, prin Jung Wooyoung, dar Neuer a reuşit să respingă in extremis din faţa lui Son. Acelaşi Son, vedeta echipei Tottenham, a reluat din voleu (25), un pic peste vinclu.

”Die Mannschaft” a avut două oportunităţi pe finalul reprizei, dar şutul lui Werner (39) a fost blocat de Kim Younggwon, iar Hummels (39) a trimis în portar din 5 metri, din poziţie dificilă.

Partea secundă a avut mai multe faze de poartă, deoarece Germania a riscat mai mult, a creat mai mult pericol, dar s-a şi expus mai mult.

Neuer a fost la post la şutul lui Jung Wooyoung (46), după care Goretzka (48) a ratat o mare situaţie, lovitura sa de cap fiind respinsă de portarul coreean. Werner (51, 64) a ratat de fiecare dată ţinta. Gomez (68, 81) nu a reuşit nici el să înscrie din oportunităţi bune.

La poarta cealaltă, Son a greşit preluarea în careu (52), iar apoi a tras la colţul scurt, dar mingea nu a nimerit poarta (78).

Hummels (87) a reluat pe lângă poartă din 7 metri, iar şutul telefonat al lui Kroos (88) a fost reţinut de portar.

”Războinicii Taegeuk” au reuşit să marcheze în min. 90+3, la un corner, când Kroos a respins neinspirat, mingea a ajuns la fundaşul Kim Younggwon, nemarcat în faţa porţii, iar acesta a fost înscris. Golul a fost iniţial anulat pentru ofsaid, dar arbitrul Geiger a revenit asupra deciziei şi a validat reuşit după consultarea reluărilor video.

Germania s-a aruncat în atac cu portarul Neuer în încercarea disperată de a mai salva ceva, iar Hummels (90+5) a ratat din poziţie bună egalarea.

Coreea de Sud a încheiat conturile în min. 90+6, prin Son, pe contraatac, atacantul marcând simplu în poarta părăsită de Neuer.

„Nationalelf” nu a reuşit nici măcar golul de onoare, ratând incredibil prin Brandt (90+8) şi Hummels (90+9).

Suedia şi Mexicul s-au calificat împreună în optimile de finală ale CM 2018.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram