/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

/VIDEO/ De pe scenă - în Parlament. Mai mulți artiști vor să ajungă deputați în următorul Legislativ

11 ianuarie 2019, ora 19:00

Interpreta de muzică populară Zinaida Bolboceanu a anunțat că va candida pe circumscripția uninominală numărul 35, Căușeni din partea partidului „Democrația Acasă”. Acesta și-a înregistrat grupul de inițiativă pe data de patru ianuarie, și deocadmată încă nu a fost înregistrată oficial în cursă. Contactată telefonic interpereta a spus că nu are de gând să renunțe la scenă din motiv că nu vrea să trăiască doar din salariu de deputat.

Dacă acolo mi-or dar, nu se știe ce salariu oi avea, eu merg și îndeplinesc orice muncă, inclusiv și fizică. Eu n-am visat nici în vis, nici în cel mai rău, vreodată, că am să pot să merg să mă ocup cu politica în mod direct”, Zinaida Bolboceanu, interpretă, potențial candidat pentru Circumscripția 35, Căușeni.

Și Lăutarul Nicolae Botgros vrea să ajungă deputat. Inițial însă acesta a apărut alături de Pavel Filip atunci când democratul a anunțat ca va candida pentru circumscripția din Stărșeni.

Nu pot să trec să fiu indiferent față de poporul meu care m-a aplaudat 40 de ani, să știu că țara noastră acum este la răscrucea unui lucru foarte important unde trebuie fiecare să punem semnătura”, a declarat Botgros.

Însă la câteva zile, el a decis să candideze independent pentru circumscripția 42 din Cantemir. El deja a fost înregistrat oficial în calitate de concurent electoral. Printre cei înregistrați pe aceeași circumscripție sunt și Elena Bacalu de la PDM, Vladimir Țurcan de la PSRM și Vasile lupașcu de la Șor. L-am contactat la telefon pe Nicole Botgros acesta însă a spus că se află peste hotarele țării și ne-a cerut să revenim mai târziu.

Și interpreta Silvia Grigorev vrea să ajungă deputat. Grigorev este și consilier în CMC din partea socialiștilor. Acum ea candidează pentru fotoliul de deputat tot pe listele PSRM. Am încercat să obținem un comentariu din partea interpretări, ea însă a refuzat să vorbească la telefon.

La telefon eu nu dau comentarii doamnă, mă iertați, dar mie mi se pare asta. De unde cunosc cine sunteți dumneavoastră, poate sunteți un provocator”. Silvia Grigoriev, candidat din partea PSRM.

Alegătorii au însă păreri împărțite despre implicarea artiștilor în politică. Unii consideră că artiștii nu ar trebui să țintească spre Legislastiv.

„Eu cred că fiecare trebuie să se ocupe cu lucrul său, cu ce poate mai bine. Parlamentarii trebuie să fie juriști, economiști, iar artiștii trebuie să-și dăruia arta poporului. Fiți sănătoși”.

„Ca atare fiecare trebuie să se ocupe cu lucrul său. Sunt unii oameni care înțeleg în politică, dar ei pot să vină cu propuneri către Parlament, președinte, dar singuri mai bine să cânte și să danseze, este opinia mea”.

„Locul artei e pe scenă, nu în politică”.

Alții însă consideră că oamenii de artă se pot descurca bine atât în scenă, cât și în fotoliile de deputați.

„Dacă omul se simte în drept. Știți, eu vreau să vă spun că orice om poate să fie deputat”.

„Artiștii ar face față în Parlament? O să se descurce? – Da de ce nu? Ei sunt artiști, artistul este artist. El poate și să danseze și să facă toate celea, eu am în vedere. Eu mă gândesc că se poate numaidecât”.

Nu este pentru prima dată când artiștii râvnesc la funcțiile de deputați. În primul Parlament printre aleși erau mai mulți cântăreți, scriitori și oameni de artă.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram