/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Un fost deputat PDM, noul director al Fondului de Investiții Sociale din Moldova. Cine este acesta

29 martie 2019, ora 12:38

Iurie Chiorescu este magistru în științe politice. El a candidat la funcția de deputat pe listele Partidului Democrat, însă nu a acces în Parlament.

Începând cu 25 aprilie 2017, Iurie Chiorescu a ocupat funcţia de deputat în Parlamentul Republicii Moldova, funcţie deţinută şi anterior, fiind membru al fracţiunii Partidului Liberal Democrat din Moldova (2011–2014) şi deputat neafiliat (2017). După validarea mandatului în aprilie 2017 a renunţat la calitatea de membru al PLDM, iar în iulie 2017 a aderat la fracţiunea parlamentară a Partidului Democrat din Moldova.

Amintim că la începutul lunii februarie 2019, Cancelaria de Stat a lansat un concurs pentru selectarea directorului Fondului de Investiții Sociale din Moldova (FISM), după ce mandatul de patru ani al fostului director executiv al FISM, Mircea Eșanu, a expirat.
La concurs au fost admise 5 persoane. În data de 21 martie 2019, Comisia de Selectare a directorului IP „Fondul de Investiții Sociale din Moldova” a emis o hotărâre privind desemnarea dlui Iurie Chiorescu câștigător al concursului pentru ocuparea funcției de director. În data de 28 martie 2019, prin Ordinul Cancelariei de Stat, Iurie Chiorescu a fost numit în funcția de director al IP ”Fondul de Investiții Sociale din Moldova”.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram