/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: Odesa și Kiev – supuse atacurilor cu drone. Cel puțin șapte persoane au fost rănite

Andrei Năstase: Dacă nu reia ședința Parlamentului, va trebui să-l reclamăm penal pe Eduard Smirnov

missing
10 aprilie 2019, ora 08:48

„Ceea ce riscă Smirnov, și noi vom face acest lucru, dacă nu va da curs sesizărilor noastre de a relua ședința de constituire a Parlamentului, va trebui să-l reclamăm penal”, a declarat Andrei Năstase la emisiunea „Ora expertizei” de la postul Jurnal TV.

Liderul PPDA spune că deblocarea situației actuale poate fi făcută prin solicitarea de a continua ședința constitutivă a Parlamentului.

Totodată, Andrei Năstase consideră că decizia privind crearea unei coaliții sau organizarea alegerilor anticipate va fi luată de liderul PDM Vladimir Plahotniuc și nu depinde de blocul ACUM și anume pe această variantă se mizează.

Președinta Partidului Acțiune și Solidaritate, Maia Sandu, susține că semnalele transmise ieri de Partidul Socialiștilor sunt destul de proaste „ca să ne mai facem speranțe că este cineva acolo care are curajul să înfrunte regimul”.

Partidul Socialiștilor ar trebui să înțeleagă că modelul de democrație controlată pe care o construiește liderul PDM, Vladimir Plahotniuc, presupune două elemente – puterea și opoziția controlată, este de părere Maia Sandu. „Socialiștii ar trebui să înțeleagă că lor li se pregătește rolul de opoziție controlată, un rol umilitor. În primul rând, trebuie să înțeleagă că acesta nu este democrație autentică, este democrație falsă și în al doilea rând trebuie să-și asume acest rol”, a declarat copreședinta blocului ACUM.

În opinia ei, orice partid care vrea să continue să existe în această țară și să aibă un cuvânt de spus trebuie să fie interesat „în eliberarea statului”. „Pentru că dacă nu se eliberează statul, atunci vom avea un regim care o să dicteze la nesfârșit. Noi oferim posibilitatea ca să eliberăm statul”, notează Maia Sandu.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram