Ministra Educației împreună cu primarul general interimar, Ruslan Codreanu au semnat un Acord de Parteneriat privind dezvoltarea centrelor de tineret în Chișinău

missing
20 mai 2019, ora 15:29

Ministra Educației, Culturii și Cercetării, Monica Babuc împreună cu primarul general interimar, Ruslan Codreanu au semnat un Acord de Parteneriat privind dezvoltarea centrelor de tineret în municipiul Chișinău. Acesta având drept scop consolidarea capacităţilor instituţionale pentru dezvoltarea şi extinderea teritorială a serviciilor de tineret.

Documentul prevede etapa de semnare a acordurilor de parteneriat între Babuc și autorități ale administrației publice locale de nivelul I și II privind implementarea la nivel local a Programului de dezvoltare a Centrelor de tineret 2022.

Până la sfârșitul anului 2018, Ministerul Educației, Culturii și Cercetării a semnat Acorduri de parteneriat cu 20 unități administrativ-teritoriale privind implementarea Programului de Dezvoltare a Centrelor de Tineret 2022 la nivel local. Astfel, a fost stabilit un parteneriat pentru sectorul de tineret în direcția dezvoltării unor mecanisme și instrumente instituționale pentru creșterea nivelului de participare a tinerilor în viața comunității.

Programul este destinat centrelor de tineret, instituții publice constituite de autoritățile publice locale de nivelul I și II, inclusiv de instituții necomerciale private, asociații obștești și fundații, care, în cooperare cu autoritățile publice locale de nivelul II, vor presta servicii de tineret la nivel local.

Pentru dotarea Centrului de Tineret din municipiul Chișinău, din bugetul ministerului a fost achiziționat mobilier și echipament IT în valoare de 110 471 mii lei.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram