/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Victor Osipov neagă că ar fi implicat în contrabanda cu țigări în regiunea transnistreană

11 iulie 2019, ora 16:09

După ce astăzi consilierul prim-ministrei pe politică externă ,Vladislav Kulminski, a spus că ambasadorul Republicii Moldova în Austria și OSCE, Victor Osipov, trebuie rechemat din funcție pe motiv că ar fi jucat un rol important în favorizarea contrabandei cu țigări prin regiunea transnistreană, cel din urmă a venit cu o reacție pe rețelele de socializare în care a respins acuzațiile aduse la adresa sa. Victor Osipov a mai scris că situația în cauză reprezintă: „jocuri incompetente ale unor profitori de circumstanță”.

„Las fără mare atenţie atacul şi pe executorul lui pe reţelele de socializare. Mai puţin contează sculele şi metodele lor, sunt lipsite de consistenţă şi importanţă. Voi avea timp să mă ocup de apărarea imaginii, bunului nume, etc. Acum, însă, am să mă refer la fenomenul în sine şi la lucrurile, ce contează cu adevărat.

Consider explicabilă dorința noii conduceri politice de la Chişinău de a promova oamenii săi în diverse funcții, inclusiv în sistemul diplomatic, în Ambasadele Republicii Moldova peste hotare. Am primit astăzi în acest sens un mesaj cvasi-oficial vizând Ambasada din Austria, acreditată şi în Slovacia, pe lângă OSCE, Oficiul ONU şi Organizaţiile Internaţionale de la Viena. Am luat act de el, după cum e și normal. În continuare, tine de decidenți să aplice procedurile de rechemare corespunzătoare.

Între timp, voi continua să-mi îndeplinesc obligaţiunile, să reprezint Republica Moldova şi interesele ei în relaţiile şi forurile sus-menţionate, aşa cum voi putea mai bine şi cum m-am străduit dintotdeauna. Cei care ştiu, cunosc: publicul de acasă ce a urmărit activitatea mea şi a Ambasadei, cetățenii moldoveni şi comunitatea românească din diasporă, colegii din diverse instituții naționale, oricine a trecut pragul nostru la Viena, a sunat, a cerut suport, indiferent dacă erau ghidați de nevoi sau de proiecte frumoase. Ştiu foarte bine şi partenerii noştri internaţionali, aliaţii, dar, mai ales, oponenții, căci acestora din urmă le-am creat prea mare disconfort fată de ce s-au bucurat înainte.

Resping cu fermitate insinuările aberante, fabricate ca să facă valuri în presă şi presiuni inutile! Sunt jocuri incompetente ale unor profitori de circumstanță, epave de la Chişinău ale intereselor străine. Dar, cum am promis, de calomniatori mă voi ocupa la timpul potrivit.

Acest mesaj e mai mult pentru oamenii apropiaţi, prieteni, parteneri, ca ei să fie siguri că rămân a fi cel pe care l-au ştiut dintotdeauna, deschis, onest, curat şi în serviciul neamului meu! Iar deciziile puterii şi sfidările noi în viaţă le aştept cu capul sus”, a scris Victor Osipov pe Facebook.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram