/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 783: Explozii, ajutor UE și pericol atomic. Zelenski: „Teroarea trebuie învinsă complet și peste tot”

Votat! Regiunea transnistreană va rămâne fără magazine duty-free

missing
19 iulie 2019, ora 11:47

Magazine duty-free amplasate în regiunea transnistreană vor fi închise. Un proiect de lege în acest sens a fost votat astăzi la ședința Parlamentului și are drept scop excluderea unor eventuale forme de fraudă economică. 

„Organele vamale s-au confruntat cu un șir de deficiențe în exercitarea atribuțiilor ce le revin, astfel de facto făcând imposibilă monitorizarea fluxului de mărfuri ce sunt comercializate în incinta duty-free”, se arată în nota informativă a proiectului de lege.

Proiectul de lege pentru modificarea Codului Vamal al Republicii Moldova a fost prezentat spre examinare și aprobare de Ministerul Economiei. El a fost votat în prima și a doua lectură cu votul a 80 de deputați.

Ieri, după ședința Consiliului Suprem de Securitate șeful statului Igor Dodon a declarat că zilele trecute a fost sistată licența pentru activitatea magazinelor Duty Free din regiunea transnistreană.

Anterior, prim-ministra Maia Sandu a desecretizat o notă informativă pe care a primit-o de la organele de anchetă privind activitatea magazinelor Duty Free. Oamenii legii au anunțat că 75% dintre mărfurile vândute în aceste magazine au fost introduse ilegal pe teritoriul Republicii Moldova și vorbesc despre acte de contrabandă cu țigări în regiunea transnistreană.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram