/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

Cazul terenurilor din Drepcăuți: Procuratura a pornit urmărirea penală în privința agenților economici care le-ar fi prelucrat abuziv

missing
02 octombrie 2019, ora 12:00

Procuratura a pornit urmărirea penală în privința agenților economici care ar fi prelucrat abuziv terenurile agricole a peste două sute de locuitori ai satului Drepcăuți, Briceni. Potrivit procurorilor, valoarea prejudiciului se ridică la peste șase milioane de lei. 

„Procurorii au pornit urmărirea penală pe comiterea infracțiunii de samovolnicie de către agenții economici, care le-au prelucrat pământurile locuitorilor satului vizat, în dezacord direct cu voința lor. Dacă vor fi găsite vinovate, persoanele implicate riscă o pedeapsă cu închisoarea pentru un termen de până la opt ani”, se menționează într-un comunicat al Procuraturii Generale (PG).

Potrivit reprezentanților Procuraturii, în prealabil procurorii au acumulat răspunsurile tuturor autorităților sesizate de către deținătorii terenurilor. Urmărirea penală va fi efectuată de Procuratura pentru Combaterea Crimelor Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS).

Anterior, mai mulți locuitori din satul Drepcăuți au protestat împotriva acțiunilor abuzive ale unor agenți economici, pe care-i acuză că le prelucrează pământurile fără acordul lor.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram