/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și paradoxul invaziei ruse. Kremlinul vrea să saboteze summitul de pace

Sâmbătă, 12 octombrie - ultima zi în care concurenţii electorali pot să-și retragă candidatura

missing
10 octombrie 2019, ora 15:31

Sâmbătă, 12 octombrie, este ultima zi în care concurenţii electorali pot să-și retragă candidatura la funcția de primar sau consilier și pot modifica listele de candidaţi la funcția de consilier înregistrate în cursa electorală, anunță Comisia Electorală Centrală.

Potrivit legislației electorale, nu mai târziu decât cu șapte zile înainte de ziua alegerilor, concurentul electoral, care a înregistrat lista de candidați pentru funcția de consilier al consiliului local, poate solicita efectuarea modificărilor în listele respective doar în limita numărului de candidați înregistrați cu 30 de zile până la data alegerilor, și anume:

– înlocuirea unui candidat din lista înregistrată, prin retragerea acestuia și desemnarea unui alt candidat;
– schimbarea locului de ordine sau excluderea candidatului din lista înregistrată;
– retragerea listei de candidați.

După expirarea termenului menţionat, înregistrarea concurentului electoral poate fi anulată doar de organul electoral care l-a înregistrat, în baza deciziei instanţei de judecată.

Pe 20 octombrie vor avea loc alegeri locale generale și alegerile parlamentare noi.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram