/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Ministra Justiției, Olesea Stamate, le răspunde celor care-i cer demisia

missing
30 octombrie 2019, ora 22:50

Ministra Justiției, Olesea Stamate, crede că cei care îi cer demisia o fac pe fundalul emoțiilor și consideră că nu sunt motive obiective pentru a părăsi fotoliul de șefă a ministerului.

„Eu cred că aceste declarații se fac pe fundalul emoțiilor și a așteptărilor unor cetățeni să vadă anumiți candidați în lista finală. Este clar că comisia și-a desfășurat activitatea în mod corespunzător. Eu nu văd nicio obiecție care ar putea fi aruncată”, a spus ministra la emisiunea „Politica Nataliei Morari”.

Totuși, Stamate admite că acest concurs a fost făcut în grabă: „Îi dau dreptate domnului Gligor (n.r. Ștefan Gligor, unul dintre foștii candidați la funcția de procuror general; detalii despre declarațiile acestuia vedeți AICI) că procedura a fost grăbită, dar am avut anumite circumstanțe obiective, care nu ne-au permis să anunțăm numele membrilor comisiei, inclusiv am așteptat numele persoanei delegate de președinta Parlamentului (…). Am învățat, pe viitor anumite lucruri le vom face mai bine”, a mai spus Olesea Stamate.

Astăzi, pe internet a apărut o petiție prin care oamenii erau îndemnați să semneze pentru ca ministra Justiției să fie demisă, din motiv că, potrivit inițiatorilor petiței, concursul de preselectare a candidaților la funcția de procuror general a eșuat.

Candidații preselectați de comisia creată de Ministerul Justiției sunt: Oleg Crîșmaru, Vladislav Gribincea, Veceslav Soltan și Alexandr Stoianoglo. Numele lor urmează a fi înaintate Consiliului Superior al Procurorilor pentru ca membrii acestuia să aleagă un singur candidat, pe care-l vor înainta președintelui Igor Dodon spre aprobare și numire în funcție.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram