Credite de aproape două miliarde de lei! Câte apartamente au fost cumpărate prin programul „Prima Casă”

02 ianuarie 2020, ora 11:09

Peste patru mii de persoane au depus cereri pentru a-și cumpăra locuințe prin programul „Prima Casă”. De la lansarea acestuia, au fost acceptate 3 871 de solicitări.

Pentru cumpărarea locuițelor, băncile au oferit credite de 1,9 miliarde de lei. Valoarea totală a garanțiilor active este de peste 968 de milioane de lei, anunță Ministerul Finanțelor.

Dintre cei 3 871 de beneficiari ai programului, 2 720 sunt familii, iar 1 151 sunt tineri necăsătoriți, vârsta medie a solicitanților fiind de 31 de ani.

Din numărul total al persoanelor care și-au cumpărat apartamente prin programul „Prima Casă”, 516 beneficiază de compensații în cadrul programului „Prima Casă 2”, destinat persoanelor angajate în sectorul bugetar.

Alte 1 295 de persoane beneficiază de comepnsații de la bugetul de stat în cadrul programului „Prima Casă 3”, pentru că au mai mulți copii minori la întreținere.

Doar 227 de beneficiari sunt în etapa a patra a programului, destinat angajaților  din sectorul privat.

Cele mai multe locuințe procurate prin intermediul programului „Prima Casă” sunt în municipiile Chișinău și Bălți, UTA Găgăuzia și raionul Cahul. Din numărul total, 3 630 sunt în zonele urbane, iar 241 – în zonele rurale (3 563 apartamente și 308 case). Suprafața medie a locuințelor este de 60 de metri pătrați.

 

 

 

 

 

 

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram