/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 782: Lupte fierbinți și provocare sub steag fals. Kievul plănuiește să distrugă podul lui Putin

Doi moldoveni, stopaţi la Leuşeni şi Sculeni, după ce au încercat să părăsească ţara cu acte false

missing
19 ianuarie 2020, ora 11:29

Doi bărbaţi de 43 şi 29 de ani au intrat în vizorul oamenilor legii, după ce au încercat să părăsească Republica Moldova, având asupra lor acte false. Este vorba de un permis de conducere şi un buletin de identitate românesc. Cazurile au avut loc la punctele de trecere Sculeni şi Leuşeni.

Potrivit Poliţiei de Frontieră, primul caz a fost înregistrat în punctul de trecere Sculeni, unde la linia de control s-a apropiat un automobil de model „Ford Transit” cu numere de înmatriculare moldovenești.

În autovehicul se afla un moldovean, care la solicitarea polițiștilor de frontieră de a prezenta actele la control, a manifestat un comportament agitat.

Astfel, printre documentele oferite pentru autorizarea trecerii se afla și permisul de conducere pe numele persoanei, cu premise rezonabile de falsificare. Audiat, bărbatul nu a dorit să comunice detalii.

Un alt incident asemănător a avut loc pe17 ianuarie curent, pe sensul de ieșirea din țară prin punctul de trecere Leușeni. În timpul controlului de frontieră s-a observat indici de falsificare asupra cărții de identitate românești, prezentată de către un conațional, în vârstă de 29 de ani. Bărbatul se deplasa cu un automobil de model „Mercedes Sprinter”.

Ulterior, cu ajutorul tehnicii din dotare, s-a confirmat lipsa elementelor de protecție, motiv ce a constituit întocmirea procesului verbal de constatare a faptei. Audiat, bărbatul a recunoscut că și-a perfectat actul contra sumei de 100 de euro, prin intermediul unui necunoscut.

În ambele cazuri, pe faptul deținerii actelor oficiale false, polițiștii de frontieră continuă cercetările până la elucidarea tuturor circumstanțelor și luării măsurilor legale ce se impun.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram