/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Proiecte de până la 40.000 de euro pentru renovarea obiectivelor cultural-istorice

missing
24 ianuarie 2020, ora 07:04

Clădiri istorice, monumente, situri arheologice, obiective de mediu natural – cât și de opere de artă precum: filme artistice sau documentare, fotografii, tablouri, cărți, colecții, și altele urmează să fie renovate. Pentru asta Uniunea Euroeană va finanța până la 40.000 de euro, scrie Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD).

În total vor fi selectate zece obiective de scară mică din patrimoniul cultural-istoric. Acestea vor fi restaurate împreună cu Cetatea Bender și Circul din Chișinău, pentru care au fost deja lansate procesele de pregătire a lucrărilor de renovare.

Locuitorii ambelor maluri ale râului Nistru sunt invitați să identifice obiective din patrimoniul cultural, situate în localitățile lor de baștină, care necesită conservare/renovare, și să-și prezinte părerea despre necesitatea unei astfel de inițiative și despre impactul acesteia asupra patrimoniului cultural, completând formularul de participare până pe data de 31 ianuarie 2020.

Concursul de idei este lansat în cadrul componentei pentru conservarea/restaurarea patrimoniului cultural a Programului UE „Măsuri de consolidare a încrederii”, implementat de PNUD.

Reprezentanții programului vor examina propunerile depuse în cadrul concursului, vor organiza vizite la fața locului pentru a verifica informațiile și a clarifica potențialul de restaurare a obiectivelor cultura-istorice. Ulterior, va fi organizată a doua etapă a procesului, în cadrul căreia publicul va fi invitat să voteze, iar experții se vor da cu părerea despre cele 10 obiective care trebuie selectate.

Aflați mai multe accesând acest link.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram