/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Deputații au înaintat o moțiune împotriva ministrului de Externe

13 februarie 2020, ora 10:47

Deputații Blocului ACUM au înaintat astăzi o moțiune simplă împotriva ministrului de Externe, Aureliu Ciocoi, acuzându-l că a făcut declarații iresponsabile despre războiul de pe Nistru. Argumentarea a fost citită de la tribuna Parlamentului de deputatul Chiril Moțpan, ulterior moțiunea a fost preluată de Direcția juridică a Parlamentului, care urmează să informeze ulterior dacă a fost pregătită cu respectarea tuturor normelor. 

Deputații au argumentat că, în ultimii ani, politica externă a R. Moldova a fost afectată grav de factorul politic, iar șeful statului și-a încălcat deseori atribuțiile și și-a permis să dea indicații ce vizează politica externă, acțiuni care duc la izolarea țării pe plan internațional.

„Politica externă este utilizată ca instrument ideologizat și a ajuns la cheremul unor interese străine”, se spune în moțiune.

Referindu-se la declarațiile ministrului Aureliu Ciocoi, potrivit cărora armata rusă ar fi intervenit în războiul de pe Nistru „pentru a opri vărsările de sânge”, deputații le-au catalogat ca fiind în contradicție cu istoria.

Amintim că veteranii războiului de pe Nistru au cerut anterior demisia ministrului Aureliu Ciocoi, pentru declarațiile „iresponsabile și ticăloase” pe care le-a făcut. Ministrul a spus ulterior că a fost înțeles greșit, că declarațiile sale au fost interpretate eronat de presă.

 

 

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram