/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Maia Sandu cere scuze României pentru declarațiile premierului Chicu: „Nu reprezintă opinia oamenilor”

missing
22 mai 2020, ora 23:13

Președinta Partidului Acțiune și Solidaritate, Maia Sandu, și-a cerut scuze în această seară de la statul vecin, România, pentru declarațiile făcute de premierul Ion Chicu la adresa europarlamentarului Siegfried Mureșan. 

Într-o postare pe Facebook, Maia Sandu a declarat că declarațiile președintelui Igor Dodon și ale premierului Ion chicu nu reprezintă opinia oamenilor din Republica Moldova.

„Guvernul lui Dodon a întrecut orice măsură, atacurile de azi ale lui Chicu demonstrează lipsă de respect atât față de România, cât și față de cetățenii Republicii Moldova. Dar România trebuie să știe că nici Dodon, nici prim-ministrul lui nu reprezintă opinia oamenilor. Dodon a ajuns în fotoliul de președinte cu ajutorul unei grupări criminale conduse de Plahotniuc, iar Chicu e doar o slugă fidelă a lui Dodon. Regretăm comportamentul neadecvat al acestor personaje și cerem scuze pentru tupeul şi proasta lor educație. Sunt sigură că în curând vom scăpa de ambii”, a scris politiciana.

Astăzi, șeful cabinetului de miniștri a făcut o postare pe Facebook prin care s-a atacat direct pe europarlamentarul Siegfried Mureșan, numindu-l un „ratat”, care nu a făcut nimic în viața sa și ar avea tupeul să critice acțiunile Guvernului de la Chișinău, având pretenții de avocat al R. Moldova.

Ion Chicu a distribuit pe profilul său de Facebook o știre cu o declarație a europarlamentarului, adăugând un comentariu urât la adresa politicianului român, dar și la adresa României, criticând modul în care statul vecin luptă cu pandemia de coronavirus și nivelul de corupție care ar fi peste Prut.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram