/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: 20.000 de parașutiști la Ceasov Iar și fără Patriot de la UE. A căzut turnul televiziunii

Consiliul Audiovizualului are trei membri noi. Deputații au susținut numirea acestora

missing
09 iulie 2020, ora 18:55

Parlamentul a susținut numirea a trei membri ai Consiliului Coordonator al Audiovizualului (CCA) care au fost aleși pe 22 iunie, de către Comisia mass-media. Este vorba despre Ala Ursu-Antoci, Larisa Manole și Ion Robu. Primii doi urmează să-și exercite mandatul până pe 7 decembrie 2023, iar ultimul până pe 3 aprilie 2021. 

Prin aceeași hotărâre, Parlamentul a luat act de demisiile membrilor Consiliului Audiovizualului Dorina Curnic, Veronica Cojocaru și Olga Guțuțui. În perioada lunilor septembrie-noiembrie 2019, cei trei membri ai Consiliului și-au depus cererile pentru demisia din funcția deținută, fiind nemulțumiți de activitatea instituției.

Anterior membrii Comisiei mass-media din partea Platformei DA și Partidului Acțiune și Solidaritate au declarat că acesta a fost un concurs viciat și trucat de la bun început. Deputații din opoziție au spus atunci că probabil vor ataca la Curtea Constituțională rezultatele acestuia.

Inițial Biroul Permanent al Parlamentului a propus comisiei parlamentare de profil patru candidați la fotoliul de membru al CCA. Este vorba despre Larisa Manole, Victor Focșa, Vadim Mișin și Ala Ursu-Antoci.

Atunci deputatul Platformei DA, Alexandru Slusari s-a arătat indignat de faptul că Biroul Permanent nu a propus pentru concursul din comisia de profil pe cei doi candidați din partea Platformei DA – Angela Aramă și Nelly Sambriș.

Mai jos puteți vedea CV-urile celor trei membri noi ai Consiliului Coordonator al Audiovizualului.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram