/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Vot final în Congres și exerciții NATO. Preotul de la înmormântarea lui Navalnîi, pedepsit

/VIDEO/ Obțineau poze intime de la femei și le șantajau. Schema pusă la cale de un deținut din Soroca

missing
14 august 2020, ora 11:14

Doi bărbați, dintre care unul deținut în penitenciarul din or. Soroca pentru jafuri și furturi, sunt cercetați pentru șantaj. Potrivit poliției, bărbatul de 26 de ani, care își ispășește pedeapsa în penitenciar, iniția conversații pe rețelele de socializare cu diverse femei, obținea fotografii intime, iar ulterior amenințându-le că va răspândi informațiile obținute la rude, solicita diverse sume de bani.

Tânărul de 26 de ani lucra cu un alt bărbat de 29 ani din orașul Florești, care anterior își ispășise pedeapsa pentru furturi în penitenciarul din Soroca, prin intermediul acestuia primea banii transmiși de victime.

Potrivit poliției, la începutul lunii iulie, o femeie de 35 ani din Căușeni a depus o plângere la poliție comunicând că a fost constrânsă să transmită suspectului suma de 64 000 de lei, pentru ca acesta să nu facă public informațiile obținute.

În rezultatul perchezițiilor efectuate la cei doi membri ai grupului, au fost ridicate acte confirmative de transferuri bănești, cartele telefonice folosite la infracțiunile comise de către ei, ciorne cu evidența sumelor bănești obținute în urma acțiunilor de șantaj.

Pe cazul dat, a fost pornită o cauză penală pentru infracțiune de șantaj. Pentru acțiunile comise, persoanele vinovate riscă până la 7 ani privațiune de libertate sau amendă de până la 67 500 lei.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram