/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Parlamentul European nu recunoaște alegerile din Belarus

missing
17 septembrie 2020, ora 17:26

Parlamentul European nu recunoaște scrutinul din 9 august din Belarus și îl declară invalid, scrie euronews.com și Europa Liberă.

Totodată, a fost adoptată o rezoluție în Parlamentul European cu 574 de voturi pentru, 37 împotrivă și 82 de abțineri.

„Aleksandr Lukașenko nu are niciun mandat politic sau moral de a intra în relații contractuale viitoare în numele Belarusului, inclusiv cu autoritățile ruse, care ar putea afecta suveranitatea Belarusului”, se arată în rezoluția Parlamentului European, scriu sursele citate.

Mai mult, se cere organizarea rapidă de noi alegeri prezidențiale care să se desfășoare sub supravegherea internațională a Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE) și a Biroului Instituții Democratice și Drepturile Omului (ODIHR), în prezența observatorilor internaționali, notează sursa.

„Scrutinul din 9 august a fost marcat de „nereguli constante, intimidări și dese îngrădiri ale dreptului de vot, falsificarea documentelor de la secții de votare și falsificare pe scară largă a rezultatelor votului”, mai scriu sursele.

Amintim că în Belarus au izbucnit proteste în masă după ce preşedintele Lukaşenko a fost acuzat de fraudarea scrutinului, acuzaţie pe care acesta o respinge.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram