/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Veste bună pentru șoferi. Taxa rutieră ar putea fi inclusă în acciz

21 septembrie 2020, ora 14:38

Taxa rutieră ar putea fi anulată și inclusă în prețul accizului pentru stabilirea prețului la carburanți. O prevedere în acest sens se conține în politica fiscală pentru anul 2021, remisă Guvernului spre examinare. Despre aceasta a declarat Ion Chicu, în cadrul ședinței săptămânale din această dimineață.

„Respectiv vom avea o cotă de 12% atât pentru producția agricolă primară, cât și pentru materialele care se utilizează în agricultură. Considerăm că acesta este un pas spre echilibrarea cotelor TVA și eliminarea unor probleme pe care le avem în lanțul valoric”, a declarat premierul Ion Chicu, în cadrul ședinței.

Documentul prevede din 2021, eliminarea impozitării duble a dividendelor. Totodată, urmează să fie eliminată taxa rutieră pentru deținătorii mijlocului de transport care nu folosesc mașinile.

 

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram