/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și paradoxul invaziei ruse. Kremlinul vrea să saboteze summitul de pace

Mihail Aizin, alias „Kitaeț”, cel care a fost decorat de președintele Dodon cu „Gloria Muncii”, internat la Spitalul Republican fiind diagnosticat cu Covid-19

missing
24 septembrie 2020, ora 15:47

Mihail Aizin, zis „Kitaeţ”, considerat unul dintre liderii unei organizații criminale din timpul guvernării comuniste, care acum o săpămână a fost decorat de președintele R. Moldova, Igor Dodon, cu ordinul „Gloria Muncii” se află internat la spital, în stare gravă, după ce a fost testat pozitiv la Covid-19, scrie Zdg.md.

Reprezentanții Spitalul Clinic Republican „Timofei Moșneaga” au declarat pentru Ziarul de Gardă că omul de afaceri Mihail Aizin se află internat în instituția medicală.

Mihail Aizin, alias Kitaeț, cunoscut în anii 90 ca lider al unui grup criminal organizat, a fost decorat recent de președintele Igor Dodon cu ordinul Gloria Muncii. Aizin s-ar afla și în spatele unor atacuri raider.

Deși l-a decorat, Președenția susține că Igor Dodon nu îl știe pe Mihail Aizin, cunoscut ca lider al unui grup criminal. Ulterior, Mihail Aizin, cel care a fost decorat de Dodon cu „Gloria Muncii”, amenința că se va adresa organelor competente să-i apere onoarea.
Potrivit anticorupție.md, Mihail Aizin și fratele său, Oleg Aizin, alias Mao, s-au aflat în anii 90 la evidența poliției drept conducători ai unui grup criminal organizat, cunoscut ca „gruparea evreiască”.
În 2004, când fostul președinte Vladimir Voronin a declarat război criminalității organizate, Mihail Aizin, pe atunci în vârstă de 39 de ani, a fost arestat. După ce a fost eliberat, acesta a plecat împreună cu fratele său în Germania și a investit banii în afaceri, inclusiv în Republica Moldova.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram