/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

Un primar din Telenești riscă să-și piardă mandatul. A dat în chirie fiului său un spațiu din Primărie

missing
29 octombrie 2020, ora 12:50

Primarul satului Bănești, raionul Telenești a fost prins de Autoritatea Națională de Integritate (ANI) că a încălcat regimul juridic al conflictelor de interese. Mai exact, edilul, timp de zece ani, în timpul exercitării mandatelor de primar, a semnat cu fiul său trei documente juridice referitoare la închirierea unui spațiu din primărie cu o suprafață de 32,8 m².

Potrivit ANI, licitațiile au fost câștigate de către fiul primarului, în calitate de administrator a unei asociații de economii care acordă împrumuturi.

Astfel, primul contract, în valoarea de 3071 de lei anual, a fost încheiat în anul 2009, pentru un termen de zece ani, iar cel de-al doilea contract a fost semnat, la fel, de către primar, în anul 2019 pentru un termen de 20 de ani, timp în care fiul urma să achite în fondul primăriei plata pentru chirie în valoare de 4700 de lei anual.

În plus, primarul a fost cel care a calculat suma chiriei, acest fapt fiind confirmat în borderoul de calcul al chiriei bunurilor de proprietate publică, pe care și-a pus semnătura.

În cadrul controlului, inspectorul de integritate a solicitat punctul de vedere al primarului, acesta a motivat că nu a informat Autoritatea despre conflictul de interese real admis, deoarece nu cunoștea despre prevederile legislației speciale a ANI.

Dacă actul de constatare emis va rămâne definitiv, ANI va solicita organului competent de a iniția procedura de ridicare a mandatului de primar. Totodată, subiectul va fi înscris în Registrul interdicțiilor și nu va putea deține o funcție publică sau de demnitate publică, inclusiv mandatul de primar, pentru o perioadă de 3 ani.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram