/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Atac cu drone și reuniune NATO-Ucraina. Zelenski confirmă: Kievul a lovit un aerodrom în Crimeea

/VIDEO/ Polițiștii vor asigura ordinea publică şi securitatea circulaţiei rutiere la acțiunea de protest de mâine din PMAN

missing
05 decembrie 2020, ora 14:20

Angajații Ministerului Afacerilor Interne (MAI) vor asigura ordinea publică şi securitatea circulaţiei rutiere pe tot parcursul desfăşurării protestului din centrul capitalei, planificat pentru ziua de duminică, 6 decembrie, anunță reprezentanții Inspectoratului General de Poliţie (IGP).

Marin Maxian, șef adjunct al IGP:Cetățenii sunt rugați să manifeste pașnic. Întrunirile se desfășoară doar în mod pașnic. Organizatorii au obligația să manifeste în locul stabilit. Participanții sunt obligați să respecte Legislația. Este interzisă întreținerea de arme. Portul măștilor sunt obligatorii. Poliția va sesiza organizatorii ca să întreprindă măsuri obligatorii. Unitățile de transport urmează să fie parte pe Pușkin, Columna, Bodoni, Mihai Eminescu.”

Pentru a evita răspândirea virusului COVID-19, precum și pentru a nu pune în pericol sănătatea și siguranța persoanelor din comunitate, Poliția îndeamnă participanții la protest să respecte distanţa socială și echiparea corespunzătoare cu măşti.

Totodată, Poliția îndeamnă participanții să se abţină de la acţiuni ilegale și să nu deţină arme, obiecte explozive, substanţe interzise sau altceva ce poate pune în pericol viaţa şi sănătatea oamenilor.

Duminică, 6 decembrie, în PMAN, la ora 11:00, va fi organizat un protest de către președinta aleasă, Maia Sandu, după ce în Parlament, în mare grabă, pe fundalul protestelor, îmbrâncelilor și strigătelor au fost votate proiectul legii bugetului, politica fiscală și trecerea SIS-ului în subordinea Parlamentului. inițiativele legislative au fost votate și după ce mai multe fracțiuni le-au criticat și au cerut să fie excluse aceste subiecte de pe ordinea de zi, pentru a fi rectificate.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram