/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Ce spun Sîrbu, Apostolova și Himici despre participarea la petrecerea dată în plină pandemie în Berezlogi

missing
14 ianuarie 2021, ora 16:05

Patru deputați din platforma parlamentară „Pentru-Moldova” au participat la petrecerea dată ieri în comuna Berezlogi, raionul Orhei. Este vorba despre Reghina Apostolova, Igor Himici, Gheorghe Brașovschi și Sergiu Sîrbu. Aleșii poporului au participat la ceremonia solemnă de inaugurare a iluminatului stradal, unde au fost încălcate restricțiile impuse de către autorități pe timp de pandemie. Sergiu Sîrbu spune că a fost invitat, Igor Himici zice că au fost aplicate dublele standarde în urma mediatizării evenimentului, iar Reghina Apostolova este de părere că dintr-o petrecere modestă se face un scandal. 

Sergiu Sîrbu: „Eu am fost invitat de către reprezentanții primăriei locale să particip la lansarea proiectului. Am venit la această lansare cu respectarea tuturor măsurilor sanitare”.

Igor Himici: „Recent, atacurile asupra deputaților platformei „Pentru Moldova ” au devenit mai frecvente în mai multe mijloace de informare în masă. Un alt astfel de atac a avut loc astăzi. Cei care nu au spus niciun cuvânt despre încălcarea normelor anti-epidemice la protestele recente de la Chișinău, au sesizat aceste încălcări la evenimentul de ieri. Ce este asta dacă nu dublu standard? Este păcat că proiectele noastre de infrastructură, care sunt atât de importante pentru săteni, devin un motiv pentru speculații. Și ultimul lucru este să speculăm măsuri de combatere a pandemiei “.

Reghina Apostolova: „Este păcat că îmbunătățirea condițiilor de viață a oamenilor din sate devine un subiect de speculații. Este păcat că agențiile guvernamentale și unele mass-media aplică standarde duble. Acțiunile politice de la sfârșitul anului trecut, care au reunit mii de oameni, nu au ridicat întrebări cu privire la conformitate standarde anti-epidemice și dintr-o sărbătoare modestă în satul Berezlogi, se umflă un scandal. Depunem toate eforturile pentru a ne asigura că toate regulile și recomandările sunt respectate la evenimentele noastre. Și suntem mândri că putem aduce bucurie oamenilor”.

Gheorghe Brașovschi nu a răspuns la solicitarea noastră de a comenta cele întâmplate în Berezlogi.

Petrecerea dată ieri în comuna Berezlogi din raionul Orhei a fost organizată de către consiliul raional chiar în fața punctului medical din localitate. Reprezentanții primăriei ne-au spus că nu ne pot oferi informații despre câți bani au fost cheltuiți pentru desfășurarea petrecerii, dar ne-au spus că: „Copiii se jucau în lumea lor, iar vârstnicii nu au fost înghesuiți”.

Menționăm că Poliția a pornit un proces contravențional pe acest caz.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram