/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. Germania va transfera de urgență mii de obuze Kievului

Situația epidemiologică în Chișinău - ALARMANTĂ! Șefa Direcției sănătate: „Cazurile grave și foarte grave de COVID-19 sunt în creștere”

18 ianuarie 2021, ora 11:40

Situația epidemiologică în municipiul Chișinău rămâne a fi alarmantă, persistă în continuare prezența cazurilor grave și cazurilor foarte grave de COVID-19. Despre aceasta a declarat șefa Direcției generale asistență socială și sănătate, Tatiana Bucearschi în cadrul ședinței operative a Primăriei municipiului Chișinău de astăzi, 18 ianuarie.

„În municipiul Chișinău, la ziua raportării sunt 64.460 de cazuri confirmate, 49.511 de pacienți tratați și 1.633 de decese. Rămân afectate aceleași grupe de vârstă: 30-39 de ani și persoanele de peste 60 de ani. În tratament la domiciliul, de la începutul pandemiei, cu forme ușoare ale virusului, au fost înregistrate 44.227 de pacienți. La moment sunt 2.149 de pacienți“, a declarat șefa Direcției generale sănătate.

Totodată, Bucearschi a precizat că situația în spitalele municipale este următoarea: 1.172 de paturi și 200 de paturi de triaj.

„Luni, 18 ianuarie, în spitalele municipale au fost internați 680 pacienți infectați cu noul coronavirus. Dintre care 52 de pacienți au fost internați în stare foarte gravă, 232 pacienți în stare gravă și alți 380 pacienți în stare medie. Din raionalele R. Moldova se află internați în spitalele municipale 52 de pacienți”, a declarat Tatiana Bucearschi, precizând că Capitala este în continuare în alertă epidimiologică sporită.

De asemenea, funcționara a menționat că va fi lansat un plan de pregătire și instruire a personalului medical privind procesul de vaccinare.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram