/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Când se va pronunța Curtea Constituțională asupra sesizării Maiei Sandu cu privire la atribuțiile Guvernului interimar

03 martie 2021, ora 18:06

Curtea Constituțională se va întruni pe 4 martie în ședință pentru a examina sesizarea depusă pe 11 ianuarie de către șefa statului Maia Sandu în care au fost contestate unele prevederi din Legea cu privire la atribuțiile Guvernului interimar. Examinarea sesizării va începe la ora 10:00.

Maia Sandu a cerut magistraților să verifice constituționalitatea mai multor articole din lege care limitează președintele țării și Guvernul demisionar în exercitarea atribuțiilor.

„Solicitarea mea ține de dreptul președintelui și al Guvernului demisionar cu prim-ministru interimar de a efectua remanieri de cadre în cazuri excepționale și dreptul Guvernului demisionar de a semna tratate internaționale, în anumite condiții”, a precizat Maia Sandu.

De asemenea, șefa statului a cerut ca mai multe prevederi din Legea cu privire la Guvern care țin, în special, de desemnarea miniștrilor în exercițiu exclusiv din rândul membrilor Guvernului demisionar să fie declarate neconstituționale, „în condițiile în care așa ceva nu este prevăzut de Constituție și, totodată, acest lucru putând crea disfuncționalități și mai mari în gestionarea instituțiilor”.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram