/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Raportorul Parlamentului European pentru R. Moldova: „E nevoie imediată de alegeri”

06 aprilie 2021, ora 17:54

Raportorul Parlamentului European pentru Republica Moldova, Dragoș Tudorache, acuză că unii responsabili politici de la Chișinău că joacă soarta țării pe mize politice mici și declară că este nevoie de alegeri, întrucât acum este prioritară o guvernare stabilă și legitimă, cu un Parlament la fel de credibil și responsabil.

„Doar în acest fel, moldovenii pot trece prin criza COVID, doar așa se pot relua reformele esențiale pentru modernizarea țării și pentru reluarea unor parteneriate externe serioase, care să dea țării acces la finanțare și oportunități economice”, a scris raportorul pe pagina sa de Facebook.

Dragoș Tudorache spune că așteaptă o aliniere onestă a forțelor politice în spiritul interesului național.

Amintim că Maia Sandu a sesizat Curtea Constituțională în vederea dizolvării Parlamentului, după ce nu au fost votate cele două candidaturi înaintate de șefa statului la funcția de prim-ministru.

Sesizarea președintei privind constatarea circumstanțelor care justifică dizolvarea Parlamentului va fi examinată pe 15 aprilie curent. Ședința va începe la ora 10:00.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram