/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Maia Sandu a avut o convorbire telefonică cu preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen: „UE este alături de R. Moldova”

26 octombrie 2021, ora 17:04

Șefa statului, Maia Sandu a avut o convorbire telefonică cu preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen. Cei doi oficiali au discutat despre criza energetică din Republica Moldova și despre problema aprovizionării cu gaze a țării noastre. Un anunț în acest sens a fost făcut pe paginile de Twitter ale celor doi președinți.

„Suntem în contact regulat pentru a ajuta Moldova să facă față problemei sale de aprovizionare cu gaze. UE este alături de Moldova. Experții noștri sunt la fața locului pentru a ajuta la rezolvarea situației. În prezent, analizăm măsuri suplimentare de sprijin”, se arată în mesajul postat de Ursula von der Leyen.

De asemenea, Maia Sandu a anunțat că îi mulțumește președintei Comisiei Europene pentru sprijinul acordat de UE în timpul crizei de alimentare cu gaz din țara noastră, dar și pentru toată asistența privind procesul de reformă prin care trece Republica Moldova.

Amintim că vineri, 22 octombrie, Parlamentul Republicii Moldova a decretat stare de urgență în sectorul energeticii, în condițiile în care nu avem, deocamdată, un contract cu Gazprom, iar majoritatea întreprinderilor din țară au trecut pe păcură.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram