/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Rachete secrete și viceministru arestat! SUA și UE oferă ajutor, iar Rusia anunță un acord cu Kievul

Trei străzi din zona istorică a Capitalei vor fi reabilitate integral. Valoarea totală a proiectului - 11,8 milioane de euro

missing
25 noiembrie 2021, ora 09:59

Primăria municipiului Chișinău informează că trei artere de circulație din zona istorică a Capitalei: str. 31 August 1989, str. Tighina și str. Alexandru cel Bun vor fi reabilitate integral. Miercuri, 24 noiembrie, contractele de executare a lucrărilor pentru reparația celor trei străzi au fost semnate la Primăria Chișinău, cu prezența antreprenorilor desemnați în baza concursurilor publice.

Potrivit municipalității, în cadrul proiectelor vor fi executate următoarele lucrări:

  • Strada 31 August 1989 – reconstrucția străzii în format „coridor verde”, cu amenajarea pistelor pentru bicicliști, a locurilor de parcare și modernizarea trotuarelor, precum și a iluminatului public stradal
  • Strada Tighina – reabilitarea învelișului asfaltic, crearea locurilor de parcare, modernizare trotuarelor și a iluminatului public stradal
  • Strada Alexandru cel Bun – reabilitarea părții carosabile, modernizarea trotuarelor și a iluminatului public stradal

În total, pe cele trei străzi va fi reabilitat circa 6,7 km de carosabil, amenajate 78.000 de metri pătrați de trotuare, vor fi instalate 654 corpuri de iluminat și 288 de piloni. De asemenea, se va executa reconstrucția a 1550 de metri liniari de rețele de canalizare pluvială cu diametrul – 300, 400 și 600 milimetri.

Termenul de executare a lucrărilor este de 18 luni din ziua semnării contractului, iar antreprenorul vor decide data inițierii lucrărilor pe șantier. Valoarea totală a proiectului pentru reabilitarea celor trei străzi este de 11,8 milioane de euro.

Până în prezent, pe str. 31 August 1989, str. Tighina și str. Alexandru cel Bun au fost executate lucrări de schimbare a rețelelor subterane.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram