/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Rezultate excepționale pentru echipa R. Moldova în cadrul Olimpiadei Internaționale de limba franceză

10 decembrie 2021, ora 11:14

Echipa Republicii Moldova a obținut rezultate excepționale în cadrul Olimpiadei Internaționale de limba franceză, desfășurată în format on-line, în perioada 07 – 09 decembrie 2021, informează Ministerul Educației și Cercetării.

La proba scrisă (individuală), ce a constat în scrierea unui eseu tematic, Dana Mihăilă, elevă în clasa a 12-a, Liceul Teoretic „Vasile Alecsandri” din Ungheni, a obținut medalia de argint, la categoria B2.

În cadrul probei orale (pe echipe), ce a constat din simularea unei dezbateri televizate, echipa Republicii Moldova a obținut locul 1.

Totodată, în cadrul Olimpiadei, fiecare echipă a realizat un clip video de prezentare a țării. Astfel, echipa Republicii Moldova s-a clasat pe locul 1, reușind să acumuleze cele mai multe voturi din partea publicului.

La Olimpiadă au participat 91 de elevi, reprezentanți ai 20 de țări din Europa, Asia și Africa. Republica Moldova a fost reprezentată de patru eleve și doi profesori:

  • Dana Mihăilă, elevă, clasa a XII – a, Instituția Publică Liceul Teoretic „Vasile Alecsandri”, Ungheni
  • Mădălina Bucur, elevă, clasa a XII – a, Instituția Publică Liceul Teoretic „Mihail Sadoveanu”, Hîncești
  • Amedeia Vier, elevă, clasa a XII – a, Instituția Publică Liceul Teoretic „Mihai Eminescu”, Chișinău
  • Evelina Voleac, elevă, clasa a XII – a, Instituția Publică Liceul Teoretic „Constantin Stere”, Soroca
  • Silvia Guțu, doctor, Universitatea de Stat din Moldova
  • Mihaela Slovineanu, profesor, Instituția Publică Liceul Teoretic „Spiru Haret”, Chișinău

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram