Sala VIP de la Aeroport își sistează activitatea, iar acces în incinta clădirii vor avea doar pasagerii: Noi măsuri de securitate aprobate de CSE

Conform Dispoziției CSE nr.33 din 11 august 2022, în Aeroportul Internațional Chișinău au fost instituite noi măsuri pe linia de securitate. Astfel, în scopul asigurării siguranței și protecției antiteroriste la obiectivele infrastructurii critice se sistează activitatea sălii VIP din incinta Aeroportului și se interzice accesul în incinta Aeroportului Internațional Chișinău persoanelor, cu excepția pasagerilor, angajaților agenților economici sau autorităților publice care activează în cadrul Aeroportului Internațional Chișinău și membrilor a echipajelor.

Foto: Politia de Frontieră
Prin derogare de la prevederile art.6 din Legea nr.283/2011 cu privire la Poliţia de Frontieră, se investește Poliția de Frontieră cu atribuții de acordare a suportului la examinarea clădirilor și teritoriului Aeroportului Internațional Chișinău în scopul identificării materialelor sau substanțelor explozive.

Pentru asigurarea implementării pct.3.3. polițiștii de frontieră vor fi instruiți și asistați permanent de către un angajat al Inspectoratului General al Poliției cu competențe de identificare a substanțelor explozive și de asigurare a respectării procedurilor de reacție în situații de alertă cu explozibil.

Poliția de Frontieră informează că împreună cu alte autorități de stat continuă să implementeze acțiuni concrete care au menirea să asigure securitatea cetățenilor și a statului Republica Moldova.


Pub