Tragedie la Căuşeni: Două persoane au murit într-o mașină blocată în zăpadă

Două persoane au fost găsite fără suflare, în această dimineață, într-o mașină blocată în nămeți. Tragedia a avut loc în apropiere de localitatea Coșcalia, raionul Căușeni. Informația a fost comunicată pentru UNIMEDIA de ofițera de presă a IGSU, Liliana Pușcaș.

Foto: Poliția RM

„La ora 08.03 angajații IGSU au fost alertați prin intermediul Serviciului 112 să intervină în apropiere de localitatea Coșcalia, raionul Căușeni. Potrivit primelor informații un autovehicul a rămas blocat în nămeți. La fața locului a intervenit un echipaj de salvatori. Ajunși la destinație aceștia au stabilit că în mașina înzăpezită se află două persoane fără semne de viață. Cazul este cercetat de organele de drept”, a comunicat Liliana Pușcaș.

Conform informației oferite de distribuitorii de energie electrică, către dimineața zilei de astăzi, 27 noiembrie, mai rămân parțial deconectate de la curentul electric 139 de localități din 14 raioane, anunță IGSU. Totodată, responsabilii menționează că pe traseele din țară se circulă în condiții de iarnă și îndemnă cetățenii să evite deplasare fără necesitate.

Mai multe trasee naționale rămân încă blocate la această oră din cauza zăpezii, anunță oamenii legii.

Ieri, salvatorii Inspectoratului General pentru Situații de Urgență au intervenit în continuare pentru a gestiona efectele condițiilor meteorologice nefavorabile care au afectat mai multe raioane din țară.

Un accident dublu, la 10 minute distanță, s-a produs în localitatea Sărăteni, din raionul Leova. Un Mercedes, urmat de un microbuz de rută, au zburat de pe traseu, după ce ambii șoferi au pierdut controlul asupra volanului, anunță IGP.

Totodată, Poliția Republicii Moldova a informat că au fost înregistrate mai multe accidente rutiere cu persoane traumatizate

O persoană a decedat, iar alte două se află la spital, după ce au fost implicate într-un accident rutier produs pe traseul G-89 km, spre raionul Nisporeni, anunță oamenii legii.

Un alt accident soldat cu un deces s-a produs în apropierea satului Chiperceni din raionul Orhei, din cauza condițiilor meteo nefavorabile.

Condițiile meteorologice nefavorabile din dimineață de ieri, 26 noiembrie, au pus în dificultate mai mulți șoferi din sudul țării, care au avut nevoie de intervenția salvatorilor.

Reprezentanții Aeroportului Internațional Chișinău (AIC) au anunțat că, s-au atest și rețineri ale zborurilor, fiind anulate 4 curse, dintre care 2 spre Istanbul, Viena, dar și Berlin.

Circa 38 de mii de consumatori din 59 de localități din raioanele de sud ale țării: Comrat, Cahul, Cantemir, Vulcăneṣti, Taraclia, Ciadîr - Lunga, au rămas fără energie electrică în urma vântului puternic în rafale și ninsorii 

Potrivit meteorologilor, Moldova s-a confruntat ieri cu o vreme predominant închisă, cu posibilități de precipitații sub formă de ninsoare. Conform Serviciul Hidrometeorologic de Stat, cel mai semnificativ aspect al prognozei este probabilitatea crescută de precipitații.

În mai multe localități din țară s-a așternut un strat generos de zăpadă. Astfel, pe rețelele de socializare au fost împânzite fotografii cu Moldova acoperită de nămeți.

Pe 24 noiembrie, Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS) a emis un cod galben și portocaliu de vijelie, ninsori și lapoviță, pentru zilele de weekend.

Primăria Municipiului Chișinău a făcut apel către locutorii și oaspeții capitalei, să dea dovadă de precauție, pentru a-și proteja sănătatea și bunurile materiale, în contextul avertizării meteorologice - Cod Portocaliu.


Pub