Cinci spitale raionale vor fi dotate cu sisteme de gaze medicale, cu suportul Olandei

În perioada anilor 2020-2025, cu suportul Fundației Urgenta Workgroup din Olanda, se planifică instalarea sistemelor de gaze medicale în următoarele instituții medico-sanitare publice: Spitalul raional Comrat, Spitalul raional Cahul, Spitalul raional Orhei, Spitalul raional Căușeni și Spitalul Clinic Bălți.

Foto: UNIMEDIA

Fundația va furniza gratuit, la necesitate, echipamente medicale de bună calitate, conform standardelor europene. De asemenea, aceasta va acorda asistență consultativă Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale din Republica Moldova, precum și conducerii instituțiilor medicale, cu privire la îmbunătățirea condițiilor tehnice din spitale.

Fundația Urgenta Workgroup din Olanda îşi desfăşoară activitatea în Republica Moldova, începând cu anul 2005, alocând o valoare estimativă de peste 1,5 milioane de euro pentru instalarea sistemelor de gaze medicale (oxigen, aer comprimat și vacuum centralizat) și donarea diverselor echipamente/dispozitive medicale instituțiilor medico-sanitare publice din țară.


Pub