Un bărbat de 33 ani, locuitor al capitalei, a fost reținut pentru furtul a doua telefoane

Un bărbat de 33 ani, locuitor al capitalei, a fost reținut de ofițerii de investigații ai Inspectoratului de Poliție Râșcani, din cadrul Direcției de Poliție a municipiului Chișinău, fiind suspectat de furtul a două telefoane mobile, dintr-un magazin de telefonie mobilă de pe strada Armenească din capitală.

Foto: Captură video

Acesta nu este la prima abatere de la lege, anterior fiind judecat pentru infracțiuni analogice,  iar în luna noiembrie a anului 2020 a fost eliberat din locurile de detenție.

La 27 mai, suspectul ar fi intrat în magazin  și profitând de faptul că nu este văzut, a sustras de pe masă două telefoane mobile de model „Samsung A30” și „Xiaomi Redmi Note 5”, ce aparțin angajatului magazinului. Proprietarul bunurilor de 34 de ani, imediat a solicitat intervenția  poliției. Prejudiciul cauzat a fost estimat la 5 550 de lei.

Acțiunile suspectului au fost surprinse de camerele de supraveghere din incinta magazinului. 

Ofițerii de investigație și urmărire penală imediat au dispus mai multe acțiuni în stabilirea și reținerea suspectului.

În urma măsurilor întreprinse, polițiștii au localizat și reținut suspectul. În cadrul audierilor acesta și-a recunoscut vina.

Bărbatul este cercetat penal pentru furt, iar conform legislației, pentru fapta comisă el riscă amendă până la 67 500 lei, muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore sau închisoare de până la 4 ani.


Pub