(video) Drapelele țărilor unde au fost înregistrate cazuri cu Covid-19, proiectate pe statuia lui Cristos Mântuitorul din Brazilia

Steagurile oficiale ale celor celor 166 de ţări care au înregistrat cazuri de coronavirus au fost proiectate miercuri în timpul unei slujbe de rugăciune, fără public, oficiată pentru toţi bolnavii din lume la Sanctuarul Cristo Redentor (Cristos Mântuitorul), statuia uriaşă care veghează de pe muntele Corcovado asupra oraşului brazilian Rio de Janeiro, relatează EFE, citat de AgerPres.

Evenimentul religios organizat lângă această statuie, care este una dintre marile atracţii turistice din Brazilia, a fost oficiat de episcopul de Río de Janeiro, cardinalul Orani Joao Tempesta. La eveniment au fost prezenţi doar fotografi şi fotoreporteri acreditaţi, având în vedere că Sanctuarul este închis pentru public începând de marţi.

Coronavirusul a devenit fatal pentru 10 047 de persoane în cele 180 de țări și teritorii, unde până astăzi au fost înregistrate cazuri cu Covid-19. Cea mai înaltă rată a mortalității este înregistrată în Italia cu 3405 de decedați, fiind urmată de China-3248 de morți și Iran-1284 de victime.

În Republica Moldova, până la această oră avem 49 de cazuri cu Covid-19, dintre care o persoană vindecată și o altă persoană decedată.

Primul caz de coronavirus în Republica Moldova a fost înregistrat pe 7 martie 2020, fiind vorba de o femeie revenită din Italia.


Pub