(foto) Cetățenii din Bubuieci, așteptați mâine la alegeri repetate: Aproape 8 mii de buletine de vot vor fi tipărite de CEC

Comisia Electorală Centrală (CEC) anunță că ieri a început tipărirea buletinelor de vot pentru desfășurarea votării repetate pentru alegerea primarului comunei Bubuieci, municipiul Chișinău, din 11 februarie 2024. Se întâmplă, după ce CEC a declarat nule rezultatele alegerilor pentru funcția de primar al comunei Bubuieci, municipiul Chișinău, desfășurate pe data de 5 și 19 noiembrie 2023.

Foto: UNIMEDIA

Potrivit CEC, în total, vor fi tipărite 7 957 buletine de vot, dintre care 7 298 în limba română și 659 în limba rusă.

„Lățimea unui buletin de vot este de 140 mm, iar lungimea de 217,5 mm, culoarea acestuia va fi roz. Costul unui buletin de vot este de 0,8 lei, iar valoarea totală a tirajului este de 6 301,94 lei”, se arată în comunicatul emis de reprezentanții Comisiei Electorale Centrale.

Partidul Liberal Democrat din Moldova condamnă anularea alegerilor în comuna Bubuieci și anunță că va boicota scrutinul ce urmează. „Nu este pentru prima dată când guvernarea, prin intermediul structurilor de stat pe care le controlează, recurge la astfel de acţiuni, dovedind că nu-i pasă de oameni şi de voinţa lor”, comunică formațiunea.

Comisia Electorală Centrală (CEC) a declarat nule rezultatele alegerilor pentru funcția de primar al comunei Bubuieci, municipiul Chișinău, desfășurate pe data de 5 și 19 noiembrie 2023. În acest fel, CEC a stabilit, pentru data de 11 februarie 2024, organizarea votării repetate pentru alegerea primarului în această localitate.

Zeci de locuitori ai comunei au ieșit în stradă, după decizia CEC.

Consiliul Electoral de la Bubuieci a „infirmat legalitatea alegerilor din comună”, printr-o decizie adoptată. Astfel, primarul ales Leonid Umaneț, care a candidat din partea Mișcării Alternativa Națională, a rămas fără mandat. Edilul capitalei, liderul MAN, Ion Ceban , a anunțat că decizia CECE va fi atacată în instanță ș a calificat-o drept „o fărădelege a actualei guvernări, care se răfuiește cu primarii care nu-i sunt pe plac”.

La data de 5 decembrie Ion Ceban a anunțat că primarul ales la Bubuieci Leonid Umaneț, care a candidat din partea Mișcării Alternativa Națională rămâne în funcție. Primarul capitalei a anunțat că instanța de judecată a dispus anularea hotărârii a organului electoral prin care s-a încercat scoaterea din cursă a edilului.


Pub