Curtea de Apel a respins ca neîntemeiat recursul PD împotriva dosarului privind uzurparea puterii de stat

Curtea de Apel Chișinău a respins recursul lui Pavel Filip, Monica Babuc, Alexandru Jizdan și Nicolae Ciubuc în privința urmării penale inițiate pentru uzurparea puterii de stat.

Foto: https://noi.md/

Potrivit Procuraturii Generale, CA a respins ca neîntemeiat recursul democraților. Inițial, membrii fostului Guvern Filip – domnii Pavel Filip, Alexandru Jizdan, Nicolae Ciubuc și doamna Monica Babuc – au depus plângere la Judecătoria Ciocana. Aceasta, însă, a respins-o ca inadmisibilă.

Prin decizia de azi a Curții de Apel, tentativa de zădărnicire a mersului urmăririi penale privind uzurparea puterii de stat a eșuat.

Prin urmare, urmărirea penală pe faptul uzurpării puterii de stat în perioada 7–14 iunie 2019 continuă, în vederea stabilirii legalității faptelor comise în acea perioadă”, se arată într-un comunicat al Procuraturii Generale.

Amintim că deputații PDM au depus un denunț penal, în care solicită Procuraturii Generale pornirea urmăririi penale pe faptul uzurpării puterii de stat, în perioada 8-15 iunie, de către președintele Igor Dodon, Maia Sandu, Andrei Năstase, membrii Guvernului Sandu și deputații din majoritatea parlamentară.

În adresarea deputaților democrați se mai solicită ca procurorii să întreprindă toate măsurile de urmărire penală, necesare pentru tragerea la răspundere a persoanelor vinovate de comiterea acestei grave crime împotriva poporului.


Pub